29 Mayıs 2012 Salı

YASAKLAR ÇİĞNENMEK İÇİNDİR

" Bir çocuğu eğitmek istiyorsanız bazı şeyleri yasaklayarak sonuca ulaşamazsınız.
Yasaklanan o şey her ne ise çocuğa cazip gelecektir. Onu elde etmeye çalışacaktır. Bunun arkası yalandır, sahteciliğe baş vurmaktır.
Yolunda gitmeyen bir şey hissettiğinizde o şey için yasaklamaktan çok konunun temeline inmeye çalışın . Daha başarılı olursunuz . Çünkü yasaklamak kişiliğe da hakarettir aslında."

Bunları ben söylemedim. Oğlum için sürekli fikrine ihtiyaç duyduğum psikiyatr arkadaşımın sözleri bunlar.

Ne alakası varsa artık; bu cümleler aklıma kürtaj ve sezeryan yasağını getirdi.
Burada konu daha farklı bir boyutta elbette. Buradaki yasakta kadının aşağılanması var. Kadın aşağılanınca insan aşağılanıyor kimse farkında değil.

Kürtaj ya da sezeryan yasaklanacaksa; tecavüze de, kadına şiddete de ağır yaptırımlar getirilmeli. Misal; hangi kadın ya da genç kız tecavüz bebeği doğurmak ister?

Normal doğum ya da sezeryanla doğum kadının sağlığı ile ilgili. Çevremde normal doğum diye tutturan, hatta o 9 aylık sürede bunun eğitimini alan, sonuçta sağlık problemi yaşayıp son dakikada bebeğini sezeryanla dünyaya getiren o kadar çok kadın örneği var ki. Bunlardan biri de benim.

Kimse kadının, duygularını, fiziksel yapısını, sağlık sorunlarını kendisinden daha iyi bilemez. En fazla bir de doktoru bilir hepsi bu !!!


Kürtaj yasağı, sezeryan yasağı diye bir şey olamaz. Çünkü demokrasilerde yasak olmaz ve yasaklar çiğnenmek içindir bu insanın doğasında vardır; .
Bu konudaki yasaklar çiğnenmeye kalkarsa başımıza gelecekleri düşünmek istemiyorum bile ...

6 yorum:

bahar006 dedi ki...

Teknoloji ilerledikçe elbette tercihler de bu doğrultuda değişecektir. Hele bu konu sağlıksa elbette her insan kendi seçimini yapacaktır. Her kadının acı eşiği farklıdır, kimi dayanamaz, sezeryan sonrasında çekeceği zorlukları göze alarak bunu kabul eder, kimisi de normal doğum ister. İnsanların hayatına bu kadar müdahale edilen başka bir ülke var mı bilmiyorum. Keyfi uygulamaları önlemekmiş amaç İşte sorun da bu zaten, kim doğuracaksa onun keyfi, sana ne, kime ne öyle değil mi? Günlerce sancıyı sen mi çekiyorsun, 9 ay karnında sen mi taşıyorsun, canını sen mi veriyosun ki, dünyaya nasıl geleceğine karışıyorsun. Bu insanlar yüzünden memleketimden soğudum ya, oy veren aptalların elleri kırılsın.

Yaşamın kıyısında dedi ki...

Bu yasağın arkasında muhakkak bir çıkar vardır.
Ve bu adım adım şeriata geçiştir.
Biliyormusun Özlem'cim fareler uyuyan insanların kulaklarını üfleye üfleye uyuşturur ondan sonra yemeğe başlarmış. İşte o hale döndük, sanırım seninde dikatinden kaçmayan bize(!) alıştırdıkları neler var. Bazı şeyleri normal kabullenir olduk hani.
kalbi atan minicik bir ceninin yok olmasına bende karşıyım ama bunu yasakla değil de eğitmekle olması gerekmezmi?
sen önce karısını öldüren bir erkeğe öyle bir ceza verki önü kesilsin.
üç çocuk beş çocuk
sanki çocukların bakımını üstlenen bir ülkeymişiz gibi. Aç açına beş çocuk, olmadı dağa çıkar nasılsa yada kaçakçılığa.......

Tutamayacağım kendimi daha neler yazmalıyım mı:))
Kocaman sevgiler.

MAVİANNE dedi ki...

ben de yasaklara ve dayatmaya emrivakiye karşıyım her zaman
özgürlük birlikte yaşamak herkesin kendi doğrusu ile yaşaması ve hoşgörü taraftarıyım
umarım herkes biraz empati yapar ve yapınca karşısındakinin de haklı olduğunu görür
saygıve sevgi
ile yaşayabileceğimiz günler diliyorum

Pusulasız Hayat Kitap Sesleri dedi ki...

Bahar006 : Çok haklısın at gözlükleriyle bakıyorlar ve illaki kendi dedikleri olsun istiyorlar. Ürkütücü olan da bu. Sesimiiz çok daha fazla çıkartmamız lazım bence. Sevgiler Bahar'cım...

Pusulasız Hayat Kitap Sesleri dedi ki...

Yaşamın Kıyısında : Nur'cum hem de usul usul yapıyorla bunu. Bizim her ne olursa olsun susmamız lazım. doğum kontrolüne önem versin o zaman, kadını aşağılamaktan başka bir şey değil ki bu ...

Pusulasız Hayat Kitap Sesleri dedi ki...

Mavi Anne : Güzel dileklerin gerçek olsun Mavi Annem ...