4 Haziran 2012 Pazartesi

ALIŞVERİŞ ÇILGINLIĞI



Unutmuyorum; yıllar önce henüz internet hayatımıza yeni girmişken arkadaşlarımla internetten alış veriş hakkında konuşuyorduk.

Söz döndü dolaştı; internetten kitap almaya geldi ve ben bu fikre şiddetle karşı çıktım.
Ben kitaplarımı mutlaka kitapevlerinden ya da sahaflardan almalıydım.

Alacağım kitaba dokunmalı, sayfalarını koklamalıydım. Kitap girişinden bir iki cümle okumalı, arka kapağa da şöyle bir göz atmalıydım.

Arkadaşım F. ise çoktan internetten kitap alışverişine başlamıştı, hatta aldığı kitapların çokluğundan kitap evleri kendine ciddi indirimler yapıyordu.
Diğer arkadaşım C. internet üzerinden kozmetik, parfüm, cilt bakım ürünleri falan alıyordu.

Ayakkabı ve giysilerle arası çok iyi olan A. ise neredeyse tüm kıyafetlerini, ayakkabılarını  internetten sipariş veriyordu ve ben onlara aval aval bakıyordum !!!

 Ayakkabı veya çizmeyi normalde binbir nazla niyazla aldığım için, internet üzerinden sipariş verilen ayakkabının ayağıma olmama olasılığını düşünürüm ve ayakkabı falan alamam doğrusu.

Fakaaaat internet alışverişine karşı olan ben artık kitaplarımı internet üzerinden alıyorum !!!
İnternetten kitabı incelemek; sipariş vermek, kitapların parasını ödemek ve kitapların gelmesini beklemek beni eni konu heyecanlandırıyor.
Üstelik işten güçten başımı alamadığım, kitap almaya gidemediğim zamanlarda internetten kitap alışverişi yetişiyor imdadıma.

Şimdi iki tane kitap bekliyorum. Az önce sipariş verdim, ödememi yaptım. Bekleme heyecanı içindeyim. Geçen ayki siparişimde kitapların arasından sürpriz olarak Cafe Latte çıkmıştı. Kitap evini daha çok sevdim ;  kahve zevklerimiz benziyor diye :))

Demek ki neymiş? Yeniliklere açık olmak gerekirmiş !!!!
Şimdi merak ediyorum acaba e-kitap - ki çok karşı çıkıyorum ona  da- hayatımızı nasıl etkileyecek?

7 yorum:

laleninbahcesi dedi ki...

o kitap kolilerini açmak da yrı bir keyif. Nereden alıyorsun bilmiyorum ama D&R en uygun fiyatlı olanı. 5o liranın üstünden kargo ücreti de almıyor. Ve siperişlerde zamanında teslim ediliyor.
Keyifli okumalar

hüznün tadı dedi ki...

Bende internetten kitap alıyorum ama özel kitap alışverişi için Kadıköy'e gitmek Alkım'da dolana dolana kitap seçmek çok daha hoş. Tıpkı internetten resimlere bakmak yerine fotoğrafları eline alıp bakmak gibi.

www.macerakitabim.com dedi ki...

Zaman zaman ben de kullanıyorum Özlem'cim. Fiyatın daha uygun olmasının cazibesine kapılıyorum, ya da bulamadığım kitapları internetten edinmenin kolaylığı dayanılmaz oluyor. Yine de kitapçı gezmenin keyfi bambaşka:)

sevtap(karabidikim) dedi ki...

Bizde bazen interneten alıyoruz canım daha uygun oluyor gerçekten ama yıne de kıtapçılara gıdıp kokuda almıyor degılız :D

mavi dedi ki...

İyi günler, Buğday tanesinin yaptığı kitap çekilişinde ben size çıktım fakat kitabım hala elime ulaşmadı ? http://dilekbugdaytanesi.blogspot.com/2012/05/cekilis-gerceklesti-buyrun-sonuclar.html

gonca keskin dedi ki...

ben de D&R dan alıyorum , bir de internet üzerinden hem daha uygun oluyor fiyatları ;) keyifli okumalar.

Meyra dedi ki...

bende seninle aynı fikri paylaşıyordum taki bir senedir yıktım tabumu:) çok indirimli alma şansım olduğu için kullanıyorum internet satışını hemde her alanda deniyorum Özlemcim:))